26.8.09

Vaarallinen asunto

Sitä ei ennen kissojen tuloa osannut edes kuvitella miten vaarallinen yksi kaksio voi olla!

1. Sohva
Vintiöt onnistuivat repimään sohvasta irti jotain vaahtomuovihärpäkettä ja Aulis tietenkin halusi ehdottomasti sitä maistaa ja mutustaa. Ei näin!

2. Lelut
Vaikka miten ostettiin "kissaturvallisia" leluja niin pyh ja pah! Ensimmäisestä sulkahuiskalelusta lähti sulat irti muutamassa päivässä. Eikä se vielä mitään, jos pojat eivät pistäisi niitä suuhunsa. Eilen taasen oven kahvaan laitettava roikkuva lelu kiertyi Valtterin hännän ympäri ja raukka hätääntyi valtavasti. Pienet hiirilelut taas aiheuttivat melkein kuukauden suurimman tappelun, kun kumpikin olisi halunnut kuljettaa sen omaan piiloonsa.

"Mun kaikki lelut on rikki, mutta sun kassi käy ihan hyvin. Nom nom!"

3. Patterit
Meillä on täällä kämpässä kahdenlaisia pattereita. Normaaleita pattereita ja sellaisia missä on tavallaan kaksi patterilevyä ja niiden välissä ritilä. Pojat eivät ole vielä ihan sisäistäneet, että kaikkien pattereiden päälle ei pysty samalla tavalla hyppäämään. Lopputulos: monta turhaa yritystä hypätä patterin päälle ja putoaminen kipeästi lattialle. Mukkelismakkelis.

4. Hella
Hellan suhteen ollaan vielä säästytty pahimmilta vaaroilta. Toinen pojista kuitenkin onnistui jollain konstilla sammuttamaan yhden levyn lämmön. Eli eiköhän ne onnistu lopulta siinä toiseenkin suuntaan... Etsinnässä on siis jonkinlainen hellan vääntönuppien suojus.

5. Kaapit
Ymmärrettävää on, että kaikki suljettujen ovien takana oleva on huisin jännää. Mutta ongelma on siinä, että pojat välillä sujahtavat kaappiin aivan huomaamatta. Kerran on Aulis jäänyt oven taakse ja siellä vikissyt ovea auki. Mutta eipä se estänyt menemästä siinne kaappiin toista kertaa.

6. Viltit
Rohmu-Valtteri oli fiksuna poikana päättänyt maistella viltin hapsua. Oli sitten nakertanut ja niellyt hapsun kokonaisena. Oksennushan siitä sitten tuli. Onneksi ei mennyt tukkimaan suolta!

"Joo, vähän maistelin viltin hapsua. Sulattelen sitä tässä, oijoi!"

Loppupäätelmä: mikä tahansa voi olla noille riiviöille vaarallista! Tuntuvat pistävän kaiken suuhunsa minkä näkevät ja touhuavat niin kovalla vauhdilla että mitä tahansa voi käydä. Eli voidaan joko laittaa kaikki tavarat piiloon ja elää askeettisesti ilman sohvaa, hellaa ja muita mukavuuksia tai sitten voidaan vain toivoa että pojat oppivat kasvaessaan mikä kannattaa ja mikä ei. Toivottavasti hoksaavat.

7 kommenttia:

Villikissa kirjoitti...

Kiitoksia vierailusta blogissani. :)
Sinulla on niin kauniin väriset kissat, todella suloisia pikku naperoita. Oli hauska lukea juttuja kissoistasi.

PS: Meillä edesmennyt Sofia-kissa laittoi kerran levyn päälle. Onneksi oltiin itse kotona, ettei mitään ehtinyt tapahtua. Sen jälkeen on pidetty hellan sulakkeet pois päältä kun ei hella ole käytössä.

J. kirjoitti...

onpa siellä touhukkaita kavereita - i like this! :) mutta voin kertoa, ettei kaikki rauhoitu iän myötäkään - ainakaan ihmiset, tiedä sitten päteekö sama myös kissoihin - se jääköön nähtäväksi. :)

Lendi kirjoitti...

Valitettavasti palvelusväki ei voi olla rakkaitaan aina suojelemassa, vaikka kuinka tahtoisimme. Joskus sitä pitää mennä -mukkeli - kerran jos toisenkin, ennen kuin ymmärtää kannattaako jotain tehdä.
Mutta ainakin meillä rauhottui ajan kanssa nuo törttöilyt ja se ymmärrys meni hetken mielijohteen edelle.

Itse olen jo kauhulla miettinyt sähköjohtoja sekä vehkapalmuja... voin vain kuvitella miten ihania ne on Gastonin mielestä kun kotiin saapuu.

Sirpa kirjoitti...

Suloiset kissapojat! :)

Kissani sai ollessaan jo aikuinen suolitukoksen (saatiin hoidettua kuntoon) eli lelujen kunnon ja laadun kanssa kannattaa ollakin tarkkana.

Anniina kirjoitti...

Lendi, olen ihan samaa mieltä. Kokemuksen kautta sitä opitaan. Mutta mielelläni karsin kaikki turhat vaaralliset jutut, jos vain mahdollista. Hella taitaa olla ehdottomasti vaarallisin, ei pelkästään kissoille.

Sirpa ja Kollo, voi ei! Onneksi saatiin hoidettua se tukos. Nuo on niin pölöjä siitä, että pistää suuhunsa melkein mitä vain. Sellaistakin mitä ei edes ajatellut niiden järsivän (esim. sinitarraa).

Kiitos kaikille kommenteista! ^^

NetKissa kirjoitti...

Äitini toisella kissalla ol suolitukos tässä noin kuukausi sitten. Se onneksi hoitui pelkällä ...ööö jollain öljyllä. Tuli ittestään ulos hiukan liukasteella avustettuna.

Mulla ittellä sitten taas Hastuli hyppäs yhden kerran mökillä kuuman porin matin päälle. Ei oo kokeillu sen jälkeen. Hellalla meillä ei ole kiipeilty koskaan.

MissMisery kirjoitti...

http://www.liedex.fi/ <- Suosittelen lämpimästi!