23.4.10

Valtterin lääkärireissu

Käytiin siis Valtterin kanssa maanantaina eläinlääkärissä ohipissailun takia. Lääkäri otti virtsanäytteen ja koska virtsassa näkyi sokeria, myös verinäytteen. Valtteri sai lähtiessä ohjeet laihduttamisesta ja uuden ajan pisu- ja verinäytteitä varten kolmen viikon päähän. 

Keskiviikkona saatiin lääkäriltä virtsaviljelyn tulokset. Mitään siellä viljelyssä ei näkynyt, vaikka Valtterin rakko hieman tuntuikin aristavan. Lääkäri kehotti hoidoksi hankkimaan Cystaidia ja Feliway-haihduttimen. Vaihtoehtoja pissailulle on siis ainakin: 1) Jonkin sellaisen bakteerin aiheuttama tulehdus, joka ei näkynyt eläinlääkäriaseman tekemästä viljelystä. 2) Runsaan juomisen ja mahdollisen diabeteksen puhkeamisen aiheuttama pisuttelu 3) Stressi.


Tuota Cystaidia olen nyt metsästänyt useasta apteekista ja eläinkaupasta, mutten vielä ole sitä käsiini saanut, joten sen vaikutuksesta on vaikea sanoa mitään. Feliway-haihdutin pörrää töpselissä ja kumpainenkin kissa sitä ahkerasti käy "peittämässä". Onkohan tuokaan nyt ihan normaalia? Nappulat on vaihdettu laihdutusnappuloihin, mutta märkäruoka on pysynyt samana kuin ennen. Sitä ei kuitenkaan syödä kuin suulliset aamuin ja illoin. Uudet nappulat on siitä hyviä, että ovat suht isoja, eli ainakin ne on pakko pureskella kunnolla, eikä niitä voi vain hotkaista. Ehkä se myös auttaa poikien jyrsimishaluun, etenkin Auliksella on tapana jyrsiä mm. pahvia. Toivottavasti Valtterin paino lähtee nyt hitaasti laskuun ja veriarvot taasen parempaan suuntaan. Sokeriarvot ei vielä olleet hälyttäviä, mutta uusi kevyempi ruokavalio on kuitenkin must. 

Jos positiivisia puolia haetaan, niin Valtteri ei ole viikkoon tehnyt pisua muualle kuin omaan vessaan!

4 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Tsemppiä, toivottavasti terveysvaivat hellittävät pian! Kollo on ollut enimmäkseen laihdutusruoilla viime vuoden keväästä lähtien. Tällä hetkelläkään se ei saa oikeastaan muita tavallisia ruokia kuin kanaa kastikkeessa -tölkkiruokaa. Muut ruoat ovat jollakin tavalla kevytruokaa tai puhtaasti laihdutusruokaa (eläinlääkäreiltä). Viime keväänä otin Kollolla käyttöön ruoka-ajat.

Viime keväänä kissa painoi 7,8 kiloa - nyt vähän päälle kuusi kiloa. Taas on vähän kertynyt painoa takaisin, mutta toisaalta kissa oli jo vähän kuopalla selästä. Painoa tarkkaillaan edelleen. :) Kollo tykkää myös silputa pahvia.

Lendi kirjoitti...

Toivottavasti syy selviää. Nuo terveysasiat on aina kamalan stressaavia myös itselle kun ei voi tietää mitä on tekeillä. Toinen kun ei suomea puhu ja oman kissakielenkin kehitys jäänyt hiukan vajaaksi...
Tsemppiä!!!!

Anniina kirjoitti...

Kiitos tsempeistä kummallekin!

Sirpa ja Kollo, hienoa kuulla, että laihdutusprojekti voi onnistuakin. Meillä nuo ruoka-ajat ei oikein toimi, kun elämä on sen verran epäsäännöllistä. Ilta- ja aamuruoka tarjoillaan aina samaan aikaan, mutta ne väliruuat sitten.. Ja sitten kun Aulis vielä saisi saada lisää painoa, niin siinä onkin miettimistä. Nyt sitten nappuloina on tosiaan vain laihdutusnappulaa, ja Aulis saa välillä herkutella runsasenergisillä nappuloilla, kun Valtterin silmä välttää.

Lendi, sanopa muuta. Nyt on taas pisuilut jatkuneet ja kuitenkaan ei mitään selvää syytä ole havaittavissa. Sitä vain toivoo, ettei mitään kipuja olisi ja että homma selviäisi lopulta. Mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Kuovi kirjoitti...

Täällä toinen laihduttelijakatti ilmoittautuu! Juusohan on myöskin ollut laihiksella viime vuoden keväästä ja 7,6 kilosta ollaan tultu 6,5 kiloon, joten mielestäni aikas mukava saavutus :) Nyt en enää mitenkään aktiivisesti yritä ruoka-annoksia pienennellä tai tarkistella, vaikka painon putoamistahti onkin pysähtynyt noihin lukemiin,pudotellaan tuo viimeiset puoli kiloa tässä ihan pikkuhiljaa... Kuuden kilon kieppeille olisi lopullinen tavoite, Juuso on niin suurikokoinen etten sen alle viitsi laihdutella, ettei haihdu ressu ihan kokonaan :D Painavimmillaan Juuso painoi 8,5 kg, mutta siitä saatiin pudotettua tuo lähes kilo jo pari vuotta sitten...

Kissan laihduttaminen on hidasta puuhaa ja ruokavaliota saa tarkistella aika ajoin, mutta kunhan vaan jaksaa pysyä tiukkana anovan katseen ja taukoamattoman mourunan edessä niin hyvin se sujuu ;D

Juuson ruokavalio koostuu eläinlääkärin laihdutusraksuista ja saa lisäksi päivittäin kaksi kostearuoka-annosta, joko Almo Naturea (sitä purkissa olevaa tai jellyä kolmasosan purkkia/pussia kerrallaan), kalaa, kanaa tai rafaelon kiusausta/kiireisen emännän keitosta. Meilläkin on käytössä ruoka-ajat ja punnitsen ruoat etukäteen annospusseihin niin on helppo kiireessäkin vaan napata kaapista.

Tsemppiä kevennysoperaatioon!