2.6.11

Chi's Sweet Home


Sain joitakin viikkoja sitten Tammelta yhteydenoton ja kaksi osaa uutta Konami Kanatan Chi's Sweet Home -mangaa. Viimeisestä kirjanurkasta onkin jo aikaa, sopivaa hetkeä kissakirjoille ei vain ole ollut kaikkien opiskelu- ja työkiireiden keskellä. 

Itselleni manga ei ole mikään ehdoton suosikki sarjakuvista, suosin ihan länsimaista sarjakuvaa. Tämä ei niinkään liity lukusuuntaan vaan siihen tapaan miten manga yleensä on toteutettu. En väitä olevani aiheen asiantuntija, mutta ainakin ne mangat joita olen lukenut ovat olleet piirrosjäljeltään usein epätasaisia ja niissä on myös saattanut pudota juonesta kärryiltä yhtäkkiä. Chi's Sweet Home oli positiivinen yllätys. Sen piirrosjälki säilyy tasaisena läpi sarjan eikä sen juonen seuraaminen ole hankalaa koska se on pätkitty lyhyisiin tarinoihin. Lisäksi värisivut olivat ihanat mustavalkomangojen jälkeen. (Mangojen? Manga-sarjakuvien?) 

Chi on suloinen kissaotus ja sarjan tekijä on selkeästi tietänyt mistä piirtää. Sivuilla on monia tuttuja asioita mitä olen ihastellut omia toopejani katsellessa. Sarja on suloinen ja hellyyttävä. Jos jollekulle tätä pitäisi suositella, suosittelisin ehkä lukemaan opetteleville akkarin vaihtoehdoksi ja kissarakkaille lapsille muutenkin. Vaikka tarina oli ihastuttava, kaipaan sarjakuviltani enemmän haastetta. Toisaalta pienenä välipalana kirjat olivat oikein hyviä.

3 kommenttia:

Mindy kirjoitti...

Ai sinäkin sait! Millähän metodilla kirjan saaneet on valittu?
Taitaa varsinkin tottumattomalle mangan lukijalle olla hyvä, että on lyhyitä tarinoita. En siltikään tiedä, tarttuisinko tuohon, kun ei ole manga minunkaan suosikkityyli.

Anniina kirjoitti...

S-postia lähettänyt mainitsi, että ihan googleteltu on ja että blogi vaan näytti kivalta. Toimiva metodi :D

Niin, mangasta kai joko pitää tai ei pidä. Ei kaikesta onneksi tarvitsekaan pitää :)

Marianne kirjoitti...

Onnee kaverit, voititte meitin lokin yllätysnumeron! laittakaas teitin osoitetta meitin sähköpostiin ni saatte joko tällä viikolla tai ensi viikolla jotain jännää ;)